Woensdag 16 november heeft Eveline de Jong namens het Netwerk Chronische Pijn de Health Deal ondertekend. In de week van de Pijn, op 29 september werd dit convenant ondertekend door minister Schippers van Volksgezondheid. Bij deze Health zijn een groot aantal partijen betrokken waaronder het ministerie van Sociale Zaken, zorgverzekeraars en zorginstellingen.

De Heath Deal chronische Pijn helpt vorm te geven aan de verbinding en samenwerking tussen de professionals in de stepped care pijnketen. Doel daarbij is regionale initiatieven die inzetten op zinnige, zuinige en excellente zorg met elkaar te verbinden (onderzoek, investeringen, e-health etc) en van elkaar te leren. Op meerdere plekken in het land lopen er projecten via dit model. Door als Landelijk Netwerk Chronische Pijn de Health Deal te tekenen, opent dat de deuren voor de regionale netwerken van het Landelijk Netwerk om aan te sluiten bij de regionale projecten die opgestart worden zoals in Noord Nederland, Zwolle en Nijmegen, waarbij de aan de hand van de Zorgstandaard Chronische Pijn de zorg wordt verbeterd met als doel voor elke patiënt zorg op maat.