Tijdens de Week van de Pijn, van 26 september tot en met 1 oktober 2016, wordt chronische pijn bij een breed publiek onder de aandacht gebracht. Zowel bij professionals (regulier en complementair), als bij particulieren.

Op het programma staan twee grote congressen, diverse evenementen in het land, een documentaire en zelfs een spannende thriller met pijn in de hoofdrol. Om o.a. patiënten de gelegenheid te bieden om tegen zeer gereduceerde prijs naar een congres te laten komen is onlangs een crowdfunding actie gestart.

Meer dan 2 miljoen Nederlanders leven met chronische pijn. Dat heeft niet alleen grote invloed op het dagelijks leven, relaties en werk van pijnpatiënten, maar is ook een maatschappelijke kostenpost van formaat: zo’n 20 miljard euro per jaar.

Toch is er helaas nog te weinig erkenning voor dit probleem. Er is veel meer onderzoek en onderwijs nodig. En effectieve pijnbestrijding vraagt om een betere samenwerking tussen behandelaars, het liefst onder regie van de patiënt zelf. In 90 seconden wordt dit in het filmpje uitgelegd op www.deweekvandepijn.nl.

De Week van de Pijn is een onafhankelijk initiatief waaraan meer dan 30 organisaties meewerken. Patiëntenverenigingen, behandelaars, zorgprofessionals en aanbieders van producten en diensten, hebben in het project Pijn Samen hun krachten gebundeld.

Initiatiefnemer is Happy Motion, een ANBI-erkende stichting die maatschappelijke problemen op een positieve wijze aan de kaak wil stellen. Eerder leidde dat tot twee documentaires en succesvolle congressen rondom leven met dementie met meerdere prominenten.

Voor meer informatie over de Week van de Pijn en de congressen:
www.deweekvandepijn.nl/congres

Meer over doelstellingen en samenwerkende partijen:
www.pijnsamen.nl

Voor meer informatie of interviews met de initiatiefnemers, zorgprofessionals of pijnpatiënten:
info@happymotion.org